Parhaat tavat hoitaa sähköisiä hiuksia

Mukaan Kauneus

Muuttuvatko hiuksesi usein hallitsemattomaksi sähkökasaksi? Lue lisää tavoista hallita ongelmaa ja tavoista vähentää sähköisyyttä etenkin talvella.

Sähköiset hiukset on vaikea kesyttää siistiksi kampaukseksi. Vaikka ongelma laantuu kesän ajaksi, se pahenee taas talven ja paksujen villapaitojen, kaulahuivien ja pipojen tarpeen lähestyessä. Miksi hiukset ovat sähköisemmät talvella?

Sähköiset hiukset talvella – syyt

Hiukset saattavat muuttua sähköisiksi vuodenajasta huolimatta mutta se on selvästi tavallisempaa talvella. Muutama tekijä vaikeuttaa ongelmaa kylminä kuukausina. Huono sää on tietenkin yksi niistä – lämpimien huoneiden ja ulkopakkasten valtavat lämpötilaerot tekevät hiuksista sähköisemmät. Lisäksi hiuksista tulee kuivemmat, kankeammat ja hauraammat talvella. Yhdessä paksujen villapaitojen, pipojen ja kaulahuivien kanssa hiukset sähköistyvät paljon herkemmin. Vaiva on hyvin tavallinen.

Miten hiusten sähköisyyttä voi vähentää?

HANKI UUSI PIPO

Monet luopuvat pipojen käytöstä kokonaan sähköisten hiusten pelossa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hirveän järkevältä, sillä lopputulos on todennäköisesti vilustuminen. Valitse parempi ja turvallisempi vaihtoehto – osta luonnollisesta sileästä materiaalista tehty pipo, esim. ohut puuvillapipo.

HANKI OIKEA SHAMPOO

Shampoon vaihtaminen on helpoin ja tehokkain tapa vähentää hiusten sähköisyyttä. Kuivat, todella huokoiset hiukset muuttuvat sähköisiksi helpommin – valitse öljyjä, keramideja ja keratiinia sisältävä shampoo. Ainesosat sulkevat hiusten suojakerroksen ja täyttävät hiusrakenteen aukot. Helppo mutta tehokas ratkaisu.

TUTUSTU SÄHKÖISYYTTÄ VÄHENTÄVIIN TUOTTEISIIN

Sähköisille hiuksille suunnatut tuotteet voivat pelastaa ongelmasta kärsivien naisten päivän. Tällaiset tuotteet saavat mielellään sisältää hunajaa, aloe veraa, arganöljy tai avokadoa – nämä kosteuttavat, silottavat ja sitovat vettä hiuksiin. Polymeerejä sisältävät hoitoaineet tekevät myös ihmeitä säännöllisesti käytettynä (aivan kuten vahvasti ravitsevat naamiot). Terveet hiukset eivät muutu sähköisiksi yhtä helposti.

KYLMÄ HUUHTELU JA FÖÖNAUS

Mikäli hiukset ovat sähköiset, hiusten pesutavalla ja muotoilulla on myös väliä. Valitse hellävarainen shampoo, joka ei kuivaa hiuksia liikaa. Huuhtele hiukset kylmällä vedellä tai happohuuhteella, esim. etikalla. Hiusten föönaamisellakin on väliä. Unohda kuuma ilmavirta – käytä viileää ilmaa, joka auttaa hiusten suojakerrosta sulkeutumaan pesun jälkeen. Jos föönaus tapahtuu usein, valitse ioni-hiustenkuivaaja hiusten luonnollisen kosteuden ja pehmeyden ylläpitämiseksi sekä sähköisyyden vähentämiseksi.

HANKI HYVÄ KAMPAUS

Lopuksi vinkki hiusten muotoiluun sähköisyydestä kärsiville. Hiusten harjaaminen pahentaa asiaa lisäämällä sähköisyyttä. Harvat tietävät, että harjan materiaali on usein syypää tähän – muovi ja muut keinotekoiset materiaalit. Hallitsemattomat hiukset saa kuriin puukammalla tai harjalla luonnonharjaksilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *