Heitä hyvästit sähköisille hiuksille! Parhaat hiuksia silottavat tuotteet

Mukaan Kauneus

Kuinka usein harjaaminen on yhtä painajaista sähköisyyden ja takkujen takia? Näyttävätkö hiukset sotkulta föönauksen jälkeen ja muuttuvatko ne pörrökasaksi kosteuden takia? On silottavien kauneustuotteiden ja parhaiden takkuhiustuotteiden aika.

Hiusten takkuisuutta voi hoitaa monella tavalla. Ionisen, viileää ilmaa puhaltavan hiustenkuivaajan hankkimien tekee hiuksista sileämmät ja sulkee niiden suojakerroksen. Hiukset kannattaa aina föönata niiden kasvusuuntaan ja alaspäin. Tällä tavalla voimme estää hiusten suojakerroksen nousun.

MITEN HIUSTEN TAKKUISUUTTA VOI VÄHENTÄÄ?

Hiustenhoitorutiini vaikuttaa tietenkin hiusten ulkonäköön. Mikäli hiukset ovat äärimmäisen kuivat ja vaurioituneet, ne ovat myös karheat, elottomat ja takkuiset. Hiustenhoitoon keskittyminen tulee tuomaan näkyviä muutoksia. On aika ravita, kosteuttaa ja vahvistaa ongelmien peittämisen sijaan.

  • Kosteutus – kosteutetut hiukset ovat yleensä sileämmät, kiiltävämmät ja kauniimmat. Oikean kosteustason saa aikaan käyttämällä hoitoaineita kosteuttavilla ainesosilla tai humektanttinaamiota. Kosteutus on hiustenhoidon A ja Ö, ja sen avulla hiukset pysyvät todennäköisemmin siisteinä myös sateessa tai harjatessa.
  • Ravitseminen – hiusten ulkonäkö kertoo hiusten terveydestä, eli ei saa unohtaa ravita hiuksia tärkeillä ainesosilla, eli vitamiineilla, hivenaineilla (sinkki, sulfaatti, rauta, silikoni) ja rasvahapoilla. Täydellisen ravitut, vahvat ja paikoillaan pysyvät hiukset eivät muutu sähköiseksi sekamelskaksi. Ravitseminen on yksinkertainen tapa saada sileämmät hiukset.
  • Elvyttäminen – tämä on kolmas tapa hoitaa hyvin sähköisiä ja takkuisia hiuksia. Takkuisuus on usein heikkojen, proteiinia vailla olevien ja ravintoaineita kaipaavien hiusten merkki. Hiusten hoitaminen proteiineilla vahvistaa hiuksia ja ehkäisee sähköisyyttä – mutta proteiinejakin voi olla liikaa.

MITEN SAADAAN SILEÄT HIUKSET?

Kaikki yllä mainitut keinot eivät näy välittömästi. Hiusten elvyttämiseksi ja ravitsemiseksi sekä kosteuden palauttamiseksi tarvitaan aikaa. Sotkuiset hiukset voivat aiheuttaa ärsytystä ennen kuin ne muuttuvat terveiksi, ja senkin jälkeen jopa terveet hiukset voivat muuttua takkuisiksi aika ajoin, esimerkiksi hormoniepätasapainon, sairauksien, vuodenaikojen vaihtumisen tai ravintoaineiden puutteen takia.

Hiuksia voi kuitenkin hoitaa ja niistä saa silkkisen sileät oikeanlaisilla tuotteilla. Tuotteet voivat olla luonnollisia öljyjä tai takkuisille hiuksille suunniteltuja tuotteita.

Hiusöljyt – hiusöljyt ovat luonnollisin vaihtoehto. Omien hiusten huokoisuutta vastaavat hiusöljyt toimivat monella tavalla: sileyden ja takkujen ehkäisemisen lisäksi ne kosteuttavat, ravitsevat ja hallitsevat päänahan prosesseja. Niitä voi levittää kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, hiero päänahkaan ja käyttää muiden tuotteiden kanssa. Kevyitä ja nopeasti imeytyviä öljyjä voi käyttää hiusten latvojen seerumina ehkäisemään kaksihaaraisia ja takkuja.

Hiuksia silottava seerumi – hiuksia voi kaunistaa välittömästi käyttämällä silottavia tuotteita. Hiuksiin jätettävä seerumi on yksi parhaista vaihtoehdoista. Jopa pieni määrä tuo kiiltoa, tekee hiuksista sileämmät, helpottaa harjausta ja muotoilua sekä saa kampauksen kestämään kauemmin. Silkkiseerumit myyvät parhaiten. On kuitenkin hyvä muistaa, että lopputulos on pinnallinen ja säilyy vain seuraavaan hiuspesuun saakka.

Kosteudelta suojaavat tuotteet – nämä tuotteet toimivat hieman toisella tavalla. Niiden tehtävä on vahvistaa hiusten hydrolipidikerrosta, eli sitä osaa hiuksista, joka estää veden haihtumisen hiuksista. Tuotteita löytyy seerumina tai naamiona, hoitoaineena ja jopa shampoona. Öljyt toimivat samalla tavalla. Tuotteita voi käyttää yksin tai yhdessä muutaman öljyn kanssa – näin ne vahvistavat hiusten luonnollista hydrolipidikerrosta ja pitävät ilman kosteuden aiheuttamat takut poissa.

Happohuuhteet – vielä yksi loistava ratkaisu – etikkahuuhteet sulkevat hiusten suojakerroksen, sitovat vettä hiuksiin ja tekevät hiuksista sileämmät. Tämä puolestaan ehkäisee takkuisuutta. Vaikka kukaan ei ole väittänyt hiushuuhteita silottaviksi, ne kuitenkin toimivat niin. Hapan pH-arvo sulkee pesun aikana avautuneen hiusten suojakerroksen ja palauttaa ne näin normaaliin olotilaan. Hiukset muuttuvat sileämmiksi ja helpommin harjattaviksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *