Kaapistasi pitäisi löytyä ainakin nämä öljyt!

Mukaan Kauneus

Luonnonöljyt ovat korvaamattomimpia kauneustuotteita. Voimme käyttää niitä niin monin eri tavoin – jopa useimpien tunnettujen kosmetiikkatuotteiden korvikkeina tai täysin ainutlaatuisten kauneushoitojen ainesosina. Vaihtoehtoja on paljon, joten hanki omasi heti!

Mitkä öljyt ovat parhaita aloittelijalle? Kauneudenhoitoon käytettäviä öljyjä on yli sata, mutta sinun ei tarvitse valita markkinoiden eksoottisinta öljyä. Sen sijaan suosittelemme valitsemaan aluksi jonkun suosituimmista vartalo-, kasvo- ja hiusöljyistä, jotka sopivat hyvin moneen eri tarkoitukseen. Olemme listanneet alle, jotta voit tutustua niihin paremmin.

ARGANÖLJY

Paras kauneusöljy, jota kutsutaan Marokon nestemäiseksi kullaksi.

Arganöljyä uutetaan vain Marokossa kasvavien arganpuiden pähkinöistä, joten alkuperäisen öljyn on oltava peräisin sieltä. Jos se on kylmäpuristettua ja puhdistamatonta, se sisältää runsaasti EFA:ta (rasvahappoja), vitamiineja, kuten E-vitamiinia, ja fytosteroleja.

Mistä arganöljy on sitten niin kuuluisa? Korjaavista, vahvistavista ja suojaavista vaikutuksistaan. Se tarjoaa myös luonnollisen suojan UV-säteitä vastaan, ja lisäksi se suojaa hiuksia lämpömuotoilun aiheuttamilta vaurioilta. Se antaa kiiltoa, sileyttä, kimmoisuutta ja elinvoimaa. Se sopii hyvin käytettäväksi niin hiuksiin, kuin myös kynsiin ja kasvojen iholle. Arganöljy on ehdottomasti monipuolisin markkinoilla oleva öljy.

KOOKOSÖLJY

Se siirtyi keittiöstä kylpyhuoneeseemme ja on viihtynyt siellä hyvin.

Kookosöljy on hyvää syötäväksi, mutta voimme hyödyntää sen ravitsevia ominaisuuksia käyttämällä sitä ihollamme tai hiuksissamme. Se on yksi harvoista öljyistä, jotka ovat huoneenlämmössä kiinteitä: jos ostat nestemäistä kookosöljyä, se ei todennäköisesti ole kylmäpuristettua ja puhdistamatonta.

Mitä hyötyä siitä on? Laadukas kookosöljy keskittyy kosteuttamiseen: se ei kosteuta, mutta se estää täydellisesti ihon tai hiusten kosteuden menetyksen. Sen lisäksi se silottaa, lisää kiiltoa sekä kimmoisuutta ja suojaa hiusten päitä haaroittumiselta. Se toimii hyvin vartalovoiteena, huulirasvana tai luonnollisena hiustenhoitoaineena. Kookosöljy on erittäin suosittua kiharien hiusten omistajien keskuudessa.

MAKEA MANTELIÖLJY

Kaikkien äitien suosikkiöljy, jolla on suojaava ja ikääntymistä ehkäisevä vaikutus.

Kirjaimellisesti kuka tahansa voi käyttää manteliöljyä, koska se on kevyttä, ravinteikasta ja erittäin monikäyttöinen. Se uutetaan makeista manteleista; parhaat niistä saadaan kylmäpuristamalla ilman jalostusta. Laadukas manteliöljy tuoksuu hieman pähkinöiltä ja imeytyy välittömästi.

Miksi se on äitien ja tulevien äitien suosikki? Koska sitä voi käyttää raskauden aikana huoletta, ja sitä kannattaa todella käyttää, koska manteliöljy lisää ihon kimmoisuutta ja nuorentaa sitä, mikä ehkäisee raskausarpia. Se sopii jopa herkälle vauvan iholle. Sen lisäksi se on erittäin hyvä valinta kasvojen iholle ja yksi suosituimmista öljyistä keskihuokoisille hiuksille, joka on hyvin yleinen hiustyyppi.