Kasvishampoot – luonnollisen hiustenhoidon voima

Mukaan Kauneus

Kasvihiusshampoot – miksi ne eivät ole astuneet alas kauneudenhoidon parrasvaloista? Varmaan siksi, että luontomme on täydellinen, ammattitaitoinen kauneudenhoitaja, jolla on ratkaisu jokaiseen ongelmaan. Mikäli et ole kokeillut hiustenhoitoa yrteillä vielä, on korkea aika lukea sen hyödyllisistä vaikutuksista!

Kasvishampoot ovat luonnollisia, päänahalle turvallisia ja perinteisiin kansanresepteihin perustuvia. Ne eivät sisällä haitallisia parabeeneja, silikoneja tai SLS:n ja SLES:in kaltaisia ainesosia, jotka tukkivat, latistavat hiuksia ja voivat häiritä päänahan luonnollisia toimintoja.

Kasvishampoovalikoima on hyvin laaja. Luonnollisten ainesosien kirjon ansiosta jokaiselle hiustyypille löytyy jotain sopivaa. Rasvaisilla, heikoilla, haurailla, ohuilla, öljyisillä ja hilseestä kärsivillä hiuksilla on kaikilla mahdollisuus löytää tarpeilleen sopiva shampoo.

Tiesittekö, että…

… kasvienvaikutukset ovat paljon voimakkaampia kuin laboratorioissa luotujen shampooainesosien? Tämä johtuu siitä, että kasvisekoitukset sisältävät useita aktiivisia ainesosia, jotka vaikuttavat hiuksiin sisäisesti ja synteettisissä shampoissa on pinnallisesti toimivia raskaita silikoneja. Mikäli unelmana on syvästi elvyttävä ja hiusten kuntoa parantava tuote – valitse kasvishampoo.

Miten paras hiusshampoo valitaan?

Ensin omia hiuksiaan on tutkittava tarkemmin – mitä ne tarvitsevat? Shampoon on sovittava hiustyypille. Tiedostamalla hiustemme ongelmat pystymme valitsemaan oikeanlaisen shampoon. Eli,

 • rasvaiset ja raskaat hiukset – valitse nokkos- tai takiaisuutetta sisältävä shampoo
 • irtoilevat hiukset – aiemmin mainittujen lisäksi sopivia kasveja ovat retikka ja korteuute
 • kuivat hiukset tarvitsevat pellavansiemen- tai iltahelokkiuutetta
 • ikääntyviä ja elottomia hiuksia voi pestä pionishampoolla
 • kevyitä ja vaaleita hiuksia tulee pestä hellävaraisella kamomillashampoolla
 • mattapintaisia, tuuheutta kaipaavia hiuksia elvytetään parhaiten humalauuteshampoolla
 • ohuet ja hennot hiukset – valitse shampoo ginsengjuuriuutteella

Hiukset valvonnan alla – kasvishampoot erityistehtäviin

”Tavallisten” hius- ja päänahkaongelmien lisäksi ihminen voi kärsiä hieman vakavammista ja vaikeammista hiusongelmista: hilseestä, hyvin voimakkaasta talivuodosta, päänahan kuivuudesta, kutinasta, liiallisesta hiustenlähdöstä yms. Pystyvätkö kasvit auttamaan näissäkin? Tietenkin. Kasvit voivat tukea äärimmäisen heikkoja, väsyneitä ja tukea tarvitsevia hiuksia. Mitkä kasvit sopivat tähän erityistehtävään?

 • koivuterva ja retikkauute hoitavat hilseestä kärsiviä hiuksia
 • mäkikuisma ja salvia vahvistavat heikkoja hiuksia ja parantavat päänahan verenkiertoa
 • rohtomesikkä on täydellinen kesällä – se suojaa hiuksia haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä
 • mesiangervo suojaa hiuksia ja lievittää päänahan ongelmia
 • kataja palauttaa eloisuuden ja jouston äärimmäisen heikkoihin hiuksiin

Viisas tapa määritellä shampoon vaikutukset on tutkia sen sisältöä. Jopa kasvishampooksi merkitty tuote voi sisältää luonnollisten ainesosien lisäksi parabeeneja ja haitallisia lyhytketjuisia alkoholeja, jotka voivat ärsyttää päänahkaa ja kuivata hiuksia. Lue siis sisältöluettelo läpi ja varmista, että tuote on täysin luonnollinen ja turvallinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *