Riisileseöljy – upeat kosmeettiset ominaisuudet paljastettuna

Mukaan Kauneus

Riisileseöljy on japanilaisten naisten ykköstuote – he käyttävät sitä päivittäin kehonsa, kasvojensa ja hiustensa hoidossa. Sen uniikki pääainesosa on gamma oryzanol, jossa on vahvempia antioksidanttisia vaikutuksia kuin E-vitamiinissa. Mitä salaisuuksia riisileseöljy pitää sisällään? Miksi se on niin hyvä tuote? Otetaan selvää!

Riisileseöljy INCI: oryza sativa oil

Riisileseöljy saadaan riisileseistä, eli ruskeasta päällikerroksesta, joka irrotetaan valkoisen riisin tuotannossa. Riisileseistä löytyy paljon arvokkaita ainesosia sekä hiuksille että iholle. Mitä riisileseet sisältävät?

Riisileseöljy – sisältö

Riisiöljy on hyvin epätavallinen tuote sen erikoisen koostumuksen ansiosta. Se kaunistaa ja nuorentaa sisältämänsä gamma oryzanolin ansiosta. Se on yhdistelmä ferulahappoa, kasvisteroleja ja muita iholle arvokkaita orgaanisia ainesosia.

Kasvisterolit vaikuttavat ihon kuntoon, koska ne rajoittavat kollageenin ja elastiinin hajoamista – jotka ovat kaksi ihon nuorekkuudesta ja kiinteydestä vastuussa olevia ainesosia.

Ferulahappo on yksi vahvimmista ja tunnetuimmista luonnollisista aineksista anti-age vaikutuksilla. Lisäksi siinä on pigmenttiläiskiä vaalentavia ominaisuuksia, eli se poistaa ihon värivirheet ja pigmenttiläikät, vaalentaa ihoa ja kosteuttaa riittävästi.

Gamma oryzanoli on itse asiassa E-vitamiiniakin vahvempi antioksidantti, jota kutsutaan usein ”nuoruuden vitamiiniksi”. Riisileseöljy sisältää myös ihon kiinteydestä ja sileydestä huolehtivia sekä ryppyjä ja velttoutta ehkäiseviä keramideja. Mikäli haussa on luonnollinen Q10-koentsyymiä sisältävä tuote, riisileseöljy on täysin oikea valinta. Q10-koentsyymi vähentää pienien ryppyjen näkyvyyttä ja hidastaa ihon ikääntymisprosesseja.

Riisileseöljy sopii myös rasvaisen ja aknealttiin ihon hoitoon: se lievittää tulehduksia, parantaa ja hoitaa, rauhoittaa ihoa, hallitsee ihon talituotantoa ja talirauhasten toimintaa, sulkee ihohuokoset sekä jättää ihon sileäksi. Öljy hoitaa aknea ehkäisemällä uusien kauneusvirheiden syntyä.

Riisileseöljy – kosmeettiset käytöt

Riisileseöljyä voi levittää kasvoille, keholle sekä hiuksiin. Monet naiset käyttävät sitä kynsien hoidossa hieromalla sitä kynsiin päivittäin.

Riisileseöljy kasvoille

Öljy on hypoallergeeninen, se ei ärsytä tai herkistä, eli se sopii kaikille ihotyypeille. Anti-age -ominaisuuksien ansiosta sitä suositellaan erityisesti ikääntyvälle ja allergiaherkälle iholle. Se toimii myös hyvin akneihon hoitoon.

Öljyä voi levittää suoraan kasvoille (mieluiten illalla ennen nukkumaanmenoa kasvoseerumina – yön aika tuote imeytyy ihoon paremmin ja hoitaa ihoa intensiivisemmin). Öljyä voi myös sekoittaa valittuun ihonhoitovoiteeseen.

Lisäksi riisileseöljy on täydellinen miesten kasvojen hoitoon, sillä se lievittää parran ajamisen jälkeen syntyvää ärsytystä.

Öljy imeytyy hyvin rasvoittamatta ihoa. Ihmiset kuivalla iholla voivat käyttää öljyä primerina. Riisiöljy sopii myös jauhenaamioiden (esim. savinaamioiden) kaveriksi. Sekoita öljyä jauheeseen ja levitä tahna kasvoille – tämä vahvistaa saven ominaisuuksia. Riisiöljy sopii hyvin kesätuotteeksi, koska sen luonnollinen UV-suoja suojaa ihoa auringon aiheuttamalta ikääntymiseltä.

Riisiöljy hiuksille

Riisiöljy on ihanteellinen keskihuokoisten hiusten hoitoon, eli heikentyneiden, ohuiden, elottomien ja helposti irtoavien hiuksien hoitoon. E-vitamiini, kasvisterolit, hyvät rasvahapot (myös arvokas ferulahappo) parantavat päänahan kuntoa, paikkaavat ihon pinnan vaurioita, suojaavat hiuksia vaurioilta ja haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä, vahvistavat hiustuppia ja tukevat hiusten tervettä kasvua.

Riisileseöljy imeytyy hyvin latistamatta hiuksia – hiukset on helppo pestä ja ne jää kauniin kiiltäviksi. Öljyä voi myös käyttää latvojen suojaamiseen kaksihaaraisilta.

Öljyn antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta päänahka puhdistaa ja talituotanto tasapainottuu. Levittämällä öljyä säännöllisesti hiuksiin, hiusten rasvaisuus vähenee ja liian kuiva päänahka saa tarvitsemaansa kosteutusta. Toisin sanoen riisileseöljy lievittää ihon ongelmia ja takaa kunnollisen hydrolipiditasapainon.

Riisileseöljyä voi käyttää monella tavalla hiustenhoidossa: useimmiten sitä levitetään suoraan hiuksiin ja päänahkaan mutta sitä voi myös lisätä hoitoaineeseen, hiusnaamioon tai yrttiveteen, jonka seurauksena saadaan elvyttävä päänahkavalmiste. Toinen tavallinen käyttötapa on tehdä hiussuihke, joka ei vaadi pesemistä. Öljy sekoitetaan yrttiveteen, aloe vera -mehuun tai hydrolaattiin ja seosta suihkutetaan kosteille hiuksille pesun jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *