Retikka – ihana luonnontuote. Mistä sitä löytää?

Mukaan Kauneus

Retikkaa käytetään pääasiassa hiustenhoidossa – sitä sisältävät hiustenhoitotuotteet ovat usein loistavia mutta retikka pystyy muuhunkin. Se on todellinen vitamiinipommi koko keholle ja sen hoitavia ominaisuuksia voi käyttää muuhunkin kuin hiustenhoitoon.

5 retikan kaunistavaa ja hoitavaa ominaisuutta

1. Vahvistaa, puhdistaa ja vaalentaa ihoa

Kunnolla puhdistettu iho on tärkein osa oman kehon huolenpitoa – ilman sitä mikään tuote ei tule toimimaan kunnolla (esim. kosteusvoiteiden ainesosat eivät imeydy kunnolla ihoon). Retikka on hyvin hyödyllinen tässä kohtaa – retikkaa sisältävät kasvonpuhdistusgeelit ja luonnolliset kuorintavoiteet puhdistavat, ravitsevat ja raitistavat ihoa. Kasvi sisältää runsaasti B-vitamiineja, fosforia, sinkkiä ja C-vitamiinia. Lisäksi se poistaa tehokkaasti kaikki myrkyt iholta ja parantaa ihon kuntoa.

2. Elvyttää ja toimii antioksidanttisesti

Retikassa on vahvoja antioksidantteja; se sisältää runsaasti edellä mainittua C-vitamiinia ja flavonoideja. Tämä sopii täydellisesti ikääntyvälle iholle – antioksidantit hidastavat ikääntymisprosesseja ja neutralisoivat haitallisten vapaiden radikaalien vaikutuksia. Myös herkkäihoiset voivat käyttää retikkaa, sillä se ei ärsytä tai aiheuta allergiaoireita.

3. Parantaa ihomuutoksia

Retikka on hyvä apu aknen ja muiden ihomuutosten hoidossa. Se ehkäisee iho-ongelmien ja mustapäiden syntyä sekä hoitaa arpia, aknea, ihon värivirheitä sekä pigmenttiläiskiä.

Retikka vähentää kaikkien ei-toivottujen ihotulehdusten jälkiä sekä palauttaa iholle kauniin ja tasaisen värin, vaalentaa hellävaraisesti ja tuo luonnollisen hehkun iholle.

4. Vähentää hiustenlähtöä

Liiallinen hiustenlähtö on yleinen ongelma, jonka aiheuttaja on usein vuodenaikojen vaihtuminen. Joskus irtoamista voi ehkäistä syömällä paremmin. Tästä huolimatta sekä naiset että miehet kärsivät hiustenlähdöstä – ja usein syynä on voimakas, pitkäkestoinen stressi tai jokin sairaus.

Kuten arvata saattaa, retikka on loistava tapa ehkäistä hiustenlähtöä. Miten se on mahdollista? Retikkauute stimuloi päänahan verenkiertoa ja saa hiustupit juurtumaan paremmin päänahkaan. Lisäksi uute puhdistaa päänahkaa ja hiuksia – joka puolestaan ehkäisee ohenemista. Lopputulos: hiukset lakkaavat irtoamasta ja voivat jopa kasvaa paremmin.

Retikka puhdistaa päänahan täydellisesti eri kauneustuotteista, myrkyistä ja epäpuhtauksista. Retikkashampoo on hellävarainen, sopii herkälle iholle, ehkäisee rasvaisuutta hiuksissa ja tukee taistelua kevyttä hilsettä vastaan.

5. Tukee päänahan hydrolipidikerroksen tasapainoa

Kuten aiemmin mainittu, retikka hoitaa hiuksien ja hiustuppien lisäksi myös päänahkaa, ja siksi se on yleinen ainesosa hilseshampoissa. Retikka lievittää päänahan ärsytystä ja tasapainottaa päänahan pinnalla tapahtuvia prosesseja. Kasvi ehkäisee talivuotoa ja rasvaisuutta sekä lievittää ja kosteuttaa kuivaa päänahkaa – kaikki tämä auttaa palauttamaan hydrolipidikerroksen tasapainon. Lisäksi retikka ravitsee päänahkaa ja hiuksia juurista latvoihin sekä sisältää runsaasti kasvuun ja normaaliin toimintaan tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita.

Retikka – mistä sitä löytää?

Onneksi monet kosmetiikkayritykset osaavat arvostaa retikan ominaisuuksia ja käyttävät sitä tuotteissaan. Yksi suosituimmista käyttötavoista on lisätä retikkaa shampootuotteisiin. Ostaessamme retikkaa sisältävää shampoota kannattaa tarkistaa sisältöluettelo – mitä korkeammalta retikka löytyy, sitä enemmän sitä on tuotteessa ja sitä paremmin tuote toimii.

Markkinoilta löytyy myös retikkaa sisältäviä hiusnaamioita ja -hoitoaineita – ne puhdistavat hiuksia erinomaisesti irrottamalla myrkkyjä ulkokerroksista, jättäen hiukset täydellisen puhtaiksi. Hiustenlähtöä ehkäiseviä tuotteita ovat retikkaa sisältävät päänahkavoiteet. Nämä tuotteet sisältävät usein muita tarkoin valittuja, hiustenhoidossa arvostettuja kasviuutteita, kuten kortetta, nokkosta tai takiaista.

Retikkatuotteita kotikonsteilla

Täydellinen kotona tehtävä valmiste on retikkamehu. Sitä voi juoda tai käyttää ulkoisesti. Mehua voi hieroa päänahkaan ja sillä voi pestä kasvot tavallisen kasvoveden sijaan.

Lisättynä valkoiseen tai vihreään saveen retikkaöljy vahvistaa saven ominaisuuksia ja toimii loistavasti kasvonaamiossa.

Retikkauutetta voi käyttää hiussuihkeissa. Uutetta sekoitetaan valittuun luonnolliseen öljyyn ja seos levitetään hiuksiin öljynaamiona tai sitten seos kaadetaan suihkepulloon, josta sitä voi suihkuttaa kosteisiin hiuksiin pesun jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *