Manteliöljy ja sen kaunistavat sekä hoitavat ominaisuudet

Mukaan Kauneus

kauneus.jpg

Puhdasta manteliöljyä, eli toisin sanoen makeamanteliöljyä, pidetään yhtenä parhaista tämäntyyppisistä tuotteista. Pääasiassa siksi, että tuote on täysin luonnollinen, turvallinen ja tehokas. Mantelit ja manteliöljy ovat erityisen suosittuja italialaisten naisten keskuudessa. Mitä ominaisuuksia manteliöljyssä on ja mitä se sisältää? Miten se toimii ja miten sitä käytetään kosmetiikassa?

Manteliöljy – sisältö ja ominaisuudet

Kylmäpuristettu manteliöljy sisältää paljon proteiiniainesosia, tyydyttymättömiä rasvahappoja, A-, B2-, D- ja E-vitamiineja sekä hivenaineita, esimerkiksi rautaa, magnesiumia, mangaania, fosforia, kaliumia, natriumia ja sinkkiä. Manteliöljy on 100% luonnollinen ainesosa, joka ei ole haitallinen edes vastasyntyneille, raskaana oleville tai iho-ongelmista kärsiville. Tämä ihana luonnonvara tukee aknen, ärsytysten ja punaisuuden hoitoa. Manteliöljy ei ärsytä tai herkistä ja tarjoaa kauniin sekä terveen ulkonäön hiuksille ja iholle.

Lisäksi manteliöljyä käytetään hajuvesissä, saippuoissa, voiteissa, palsameissa ja hierontaöljyissä. Väri on meripihkainen ja tuoksu kevyt mutta erottuva.

Manteliöljy säilyy enintään 6 kuukautta avattuna. Sitä kannattaa säilyttää pimeässä, sillä se on herkkä ulkoisille vaikutuksille ja voi siksi hapettua ja menettää kaikki ominaisuutensa.

Miten manteliöljy toimii?

Manteliöljyä pidetään tehokkaasti kosteuttavana ainesosana, koska se ehkäisee ihon kuivumista ja kosteuttaa hyvin. Lisäksi se ravitsee, pehmentää ja elvyttää ihoa sekä palauttaa ihon hohdon, raikkauden ja terveen ulkonäön.

Manteliöljy suojaa haitallisilta sääolosuhteilta, etenkin auringolta, tuulelta ja kylmyydeltä. Se vahvistaa ihon hydrolipidikerrosta, ehkäisee verisuonten laajentumista ja parantaa samalla ihon ulkomuotoa.

Säännöllisesti käytettynä manteliöljy ehkäisee raskausarpien syntyä ja vähentää arpia sekä selluliittia. Tästä syystä koko vartaloa kannattaa kosteuttaa manteliöljyllä raskausaikana ja painonpudotuksessa.

Lisäksi manteliöljy toimii vahvana ryppy- ja ikääntymistuotteena. Tuotteen molekyylimassa on pieni, joten se tunkeutuu syvälle ihoon ja täyttää rypyt helposti, jotta niistä tulisi pienempiä. Manteliöljy ehkäisee myös uusien ryppyjen syntyä ja kiinteyttää ihoa.

Manteliöljy – kosmetiikkakäyttö

Manteliöljy elvyttää hauraita, kuivia ja vaurioituneita hiuksia ja siksi sitä käytetään usein hiusten hoitoaineissa. Se toimii kuten arganöljy mutta on paljon halvempi ratkaisu. Hyvien vaikutusten saamiseksi sitä tulisi hieroa hiusten latvoihin. Vielä paremman tuloksen saa odottamalla muutaman minuutin ja huuhtelemalla hiukset sen jälkeen huolellisesti.

Lisäksi manteliöljy vähentää tummia silmänalusia. Yhdistä 2 teelusikallista hunajaa 2 teelusikalliseen manteliöljyä ja teelusikalliseen rasvaista maitoa. Tuloksen tulisi olla tahna, joka levitetään silmien alle noin 10-15 minuutiksi. Poista sen jälkeen tahna vanulapulla tai vedellä.

Manteliöljy irrottaa meikkiä tehokkaasti, jopa vedenkestäviä tuotteita. Tähän tarkoitukseen kannattaa kostuttaa vanulappu manteliöljyllä, laittaa se kohtaan josta meikkiä poistetaan, antaa vaikuttaa 2-3 minuuttia ja pyyhkiä hellävaraisesti. Tuloksena kasvot ovat puhtaat ja kosteutetut. OCM – öljypuhdistusmenetelmät ovat usein hyvä idea meikinpoistoon, sillä ne kosteuttavat ja ravitsevat ihoa samalla.

Kaiken lisäksi manteliöljy kuorii kuolleita ihosoluja ja siksi se toimii täydellisesti kasvokuorintana. Kuorinnan valmistamiseksi sekoitetaan teelusikallinen sokeria tai kahvipuruja muutamaan tippaan manteliöljyä. Lopputulos on sileät ja eloisat kasvot.

Manteliöljy kosteuttaa käsiä ja jalkoja, joten jos suosikki käsivoide pääsee loppumaan, kokeile manteliöljyä. Öljyn tehokkuuden ansiosta muutama tippa riittää käsien ja jalkojen kosteutukseen. Manteliöljy voi myös korvata huulirasvan ja kynsinauhojen pehmentämiseen tarkoitetun tuotteen. Sitä voi myös lisätä omaan suosikkivoiteeseen tai -rasvaan. Öljyä ei tarvitse laittaa paljon, muuten tuotteesta tulee liian rasvainen.

Manteliöljy – hyvät puolet

Yhteenvetona – manteliöljy kosteuttaa ja ravitsee tehokkaasti sekä imeytyy hyvin jättämättä rasvaista kerrosta ihoon, jonka ansiosta sitä voi käyttää myös vartalonhieronnassa. Tuotetta käytetään sekä kauneushoitoloissa että kotona. Manteliöljy on niin sanottu kuiva öljy, koska sen rakenne muistuttaa ihmisen ihon rakennetta, ne toimivat hyvin yhdessä.

Manteliöljyn monipuolisuus tekee vaikutuksen mutta se ei ole ainoa hyvä puoli. Manteliöljy on täysin turvallinen, hellävarainen, helppokäyttöinen ja nopeasti imeytyvä. Sitä voi ostaa edullisesti terveyskaupoista, apteekeista, tavarataloista ja verkosta. Sitä kannattaa käyttää, koska se tarjoaa sekä hiuksille että iholle kauniin ja terveen ulkomuodon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *