Kynsinauhojen repeytyminen – miten päästä eroon tästä ongelmasta lopullisesti?

Mukaan Kauneus

manikyyri.jpg

Tämä on valitettavasti tavallinen ongelma, josta monet naiset kärsivät – kynsinauha repeytyy ja aiheuttaa kipua aina koskiessa. Jos on koskaan yrittänyt laittaa sukkahousuja jalkaan repeytyneellä kynsinauhalla, tietää miten paljon se voi sattua. Lue miten repeytymiseltä voi välttyä ja miten ongelmasta pääsee eroon lopullisesti.

Kynsinauhojen repeytyminen – miksi niin käy?

Naiset ohittavat usein tämän kohdan käsienhoidossa. Tavallisin virhe on ajatella, että ”käsi- ja kynsivoide” päihittää kuivuneen, repeytyneen ihon ongelman. Käsivoide ei valitettavasti riitä vaurioituneen ihon hoitoon. On hyvä tietää tavallisimmat syyt kuivaan ihoon:

  • kotiaskareiden tekeminen ilman hanskoja (mekaaniset vauriot ja naarmut);
  • vahvojen kemikaalisten pesuaineiden käyttö (ne tuhoavat käsiä, kynsiä ja kynsinauhoja);
  • asetonikynsilakanpoistoaineen käyttö (lähes jokainen kynsilakanpoistoaine vaikuttaa negatiivisesti kynsinauhojen ulkonäköön);
  • kuivaavien saippuoiden käyttö – ne eivät ainoastaan kuivaa käsiä, vaan myös kynsien ympärillä olevaa ihoa;
  • kynsinauhojen pureskelu – tämä tehdään usein tiedostamatta stressin tai hermostuneisuuden takia;
  • toimistotyö – kun kädet ovat jatkuvasti yhteydessä paperin kanssa, ne kuivuvat nopeammin ja palautuvat hitaasti, koska paperi vaurioittaa ihon suojakerrosta.

Kynsinauhojen repeytyminen – merkki keholtamme?

Jos hoidamme käsiämme ja kynsiämme huolella mutta ongelma on ja pysyy, kyse voi olla pintaa syvemmästä ongelmasta. Tässä tapauksessa huono ruokavalio tai ravintoaineiden puute voi olla syypää. Kehomme lähettää meille usein signaaleja, ehkä kynsinauhojen repeytyminen on yksi niistä? On mahdollista, että kyseessä on vitamiininpuute (A, E ja B). Mikäli kynsinauhoja hoitaa ja leikkaa huolellisesti ja ne silti jatkavat kasvua sekä repeytymistä, on paras harkita ravintolisiä. Hyvä idea on aloittaa peltokortteen ja nokkosen juomisesta.

Kynsinauhojen repeytyminen – miten siitä pääsee eroon?

Nopein tapa päästä eroon repeytymisestä on kynsinauhojen leikkaaminen. Ennen leikkaamista ne kannattaa pehmittää, joko pehmentävällä aineella tai upottamalla kynnet lämpimään veteen hellävaraisella, luonnollisella saippualla ja öljyllä. Tämän jälkeen kädet kuivataan ja kynsinauhat leikataan terävällä kynsileikkurilla. Leikkaus tehdään hellävaraisesti, sillä liian syvä leikkaus voi vaurioittaa kynttä.

Kynsiä tulisi hieroa päivittäin öljyllä. Tähän tarkoitukseen voi käyttää erikoisseerumia kynäapplikaattorilla. Tällä tavalla kynsinauhat saavat jatkuvaa kosteutusta.

Erityistä kynsinauhavoidetta voi myös käyttää, sitä löytyy monilta eri kosmetiikkamerkeiltä. Käytä tuotetta säännöllisesti kynsien ja käsien yleiskunnon parantamiseksi. Tuotteita tulisi käyttää ennen nukkumaanmenoa, jotta ne vaikuttaisivat yön yli.

Toinen hyvä ratkaisu kuivaan ihoon on perinteinen A-vitamiinivoide. Hiero voidetta ihoon kynsinauhojen hoitamiseksi. Ihon pitäisi muuttua pehmeämmäksi ja kynsinauhojen repeytymisen loppua.

Tuoreen aloe vera mehun juominen on myös tehokas menetelmä. Kynnet voi myös upottaa mehuun. Mehu kosteuttaa ja elvyttää vahvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *