Kuinka hoitaa silmänympärysihoa? Sano hyvästit rypyille, tummille silmänalusille ja turvonneille silmille!

Mukaan Kauneus

Silmien alla oleva iho on hyvin ohut ja herkkä, ja se kuivuu erityisen helposti, koska sillä ei ole lipidikerrosta. Ei siis ihme, että silmien alle ilmestyvät myös ensimmäiset rypyt. Miten hoitaa tätä kasvojen alueen ihoa? Katso parhaat parannuskeinot merkittävimpiin silmänympärysihon ongelmiin – ryppyihin, turvotukseen ja tummiin silmänalusiin.

Oikeanlainen meikinpoisto

Jos meikki poistetaan huonosti tai sitä ei poisteta lainkaan, silmät todennäköisesti ärsyyntyvät (silmäluomet, sidekalvo), minkä lisäksi iholla on vaikeuksia korjata itseään. Jos haluat poistaa meikin oikein, liota vanulappu meikinpoistoaineessa, paina se silmäluomelle, pidä sitä painettuna muutaman sekunnin ajan ja siirrä sitä varovasti silmän sisäkulmasta ulkokulmaan. Toista prosessi, kunnes vanulappu on puhdas ja siihen ei jää enää meikkijäämiä. Meikinpoistoaineita on laaja valikoima – micellar-vettä, kaksivaiheisia poistoaineita, sekä öljypohjaisia tuotteita.

Optimaalista kosteutusta silmänympärysiholle

Kun meikki on poistettu perusteellisesti, on aika siirtyä silmänympärysihon kosteuttamiseen. Sinun kannattaa käyttää tuotteita, jotka on suunniteltu nimenomaan tälle kasvojen alueelle. Se on tärkeää, koska silmänympärysihon hoitotuotteet ovat koostumukseltaan todella kevyitä, niitä on helppo levittää ja ne imeytyvät nopeasti. Lisäksi ne eivät sisällä hajusteita, jotka saattaisivat aiheuttaa allergisia reaktioita herkällä silmänympärysiholla. Sen sijaan niissä on runsaasti vitamiineja ja kasviuutteita, jotka varmistavat pitkäaikaisen kosteuden saannin, parantavat verenkiertoa, stimuloivat kollageenin tuotantoa ja lievittävät ärsytystä. Koska ihon korjaus tapahtuu yöllä, voit innostua ja levittää paksun kerroksen voidetta ennen nukkumaanmenoa intensiivisesti kosteuttavaksi ja ravitsevaksi naamioksi. Taputtele voidetta sormenpäilläsi. Joka kerta, kun levität silmänympärystuotetta, muista, ettet venytä ihoa.

Korjaustoimenpiteet turvonneille silmille ja tummille silmänalusille

Tummat silmänaluset ovat yleensä geneettinen ongelma ja johtuvat huonosta verenkierrosta tai melaniinin (ihon pigmentti) ylituotannosta. Toisaalta turvotus, joka tunnetaan puhekielessä silmäpusseina, voi johtua myös munuaisten virheellisestä toiminnasta.

Näiden ongelmien korjaamiseksi kannattaa käyttää asianmukaista kosmetiikkaa eli runsaasti C- ja K-vitamiinia, kofeiinia tai arnikkaa, kastanjaa, silmäpuu- tai ginkgo-uutetta sisältäviä voiteita. Tällaiset tuotteet parantavat mikroverenkiertoa, lisäävät ihon kimmoisuutta ja supistavat verisuonia. Tämän seurauksena ne kirkastavat tummia silmänalusia ja ehkäisevät turvonneita silmiä. Älä lannistu välittömien vaikutusten puuttumisesta – tämä turvotusta ja tummia silmänalusia ehkäisevä hoito ottaa muutaman viikon, ennen kuin se alkaa vaikuttaa.