Nämä vinkit vievät päivittäiset kauneusrutiinisi aivan uudelle tasolle!

Mukaan Kauneus

Tiesitkö, että voit hoitaa ihoasia ja hiuksiasi ilman suurempia ponnisteluja? Voit todellakin saada vahvemmat suortuvat ja syväkosteutetun ihon melko helpostikin. Miten se tapahtuu? Kokeile sisällyttää joitakin seuraavista vinkeistämme kauneusrutiineihisi. Oletko valmis? Aloitetaan!

1. Valitse OCM

Mitä tämä salaperäinen lyhenne tarkoittaa? Kyseessä on tietysti Oil Cleansing Method, ja sitä suositellaan kuivalle, rasvaiselle, sekaiholle ja herkälle iholle, sillä on nimittäin hämmästyttäviä vaikutuksia. Ihon syväpuhdistus kasviöljyillä on täydellinen tapa tasapainottaa rasvaisia rauhasia ja vähentää talintuotantoa. OCM on todistetusti yksi parhaista ihonpuhdistuskeinoista, joita voit tehdä kotona turvallisesti. Se jättää ihon täydellisen puhtaaksi ja raikkaaksi poistamalla kokonaan ylimääräisen talin, epäpuhtaudet ja ihonhoitotuotteet. Se myös täydentää ihoa ravinteilla ja kosteuttaa.

2. Anna kosmeettisille saville mahdollisuus

Kosmeettiset savet ovat todella ihmeellisiä! Paitsi että ne ovat täysin luonnollista kosmetiikkaa, ne tarjoavat myös monenlaisia etuja. Kaiken lisäksi kosmeettiset savet sopivat kaikille ihotyypeille ja jättävät ne täydellisen puhtaiksi aiheuttamatta ylimääräistä ärsytystä. Yksi parhaista asioista kosmeettisissa savissa on se, että voit yhdistää niitä erilaisiin ainesosiin juuri sinulle räätälöityjä kasvonaamioita varten. Voit esimerkiksi sekoittaa vihreää savea veteen, vaaleanpunaista savea kukkaisveteen ja lisätä muutaman tipan kasviöljyä. Yhdistelmät ovat loputtomia. Voit myös sekoittaa valitsemasi saven geelipuhdistusaineeseen saadaksesi vieläkin paremman lopputuloksen.

3. Kuivaa kasvosi paperipyyhkeellä

Pyyhkeet ovat bakteerien ”taivas”. Jos olet käyttänyt pyyhettä neljä päivää putkeen, voit olla varma, että se on kokonaan näkymättömän bakteerikerroksen peitossa. Vielä pahempaa on se, että lämpimät ja kosteat tilat, joita kylpyhuoneet usein ovat, tekee bakteerien lisääntymiselle hyvin otollisen ympäristön. Kasvoja ei kannata tuoda lähellekään tällaista materiaalia, vaan ne kannattaisi kuivata paperipyyhkeellä. Kun puhutaan bakteereista, yritä olla tuomatta käsiäsi kasvojen lähelle. Muuten siirrät niitä vain kasvojesi iholle.

4. Käytä suojakerrointa ympäri vuoden

SPF-voiteet ovat yksi parhaista asioista, joita voit levittää ihollesi. Miksi? Koska haitalliset UV-säteet vaikuttavat ihoon ympäri vuoden, vuodenajasta riippumatta. Jos haluat ehkäistä ikääntymistä, käytä SPF-voidetta aina aamuisin ennen meikkiä, mutta muista myös levittää sitä uudelleen muutaman kerran päivän aikana. Miksi tämä sitten on niin tärkeää? Koska yleensä muutaman tunnin kuluessa aurinkovoiteet menettävät tehonsa, eli ne eivät enää suojaa ihoasi. Kannattaa myös huomata, että ihoa vaurioittavat useammat säteet, joten tarkista, tarjoaako suojakerroin täyden suojan auringolta, eli torjuuko se UVA-, UVB- ja IR-säteitä. Hyvä uutinen on, että nykyiset aurinkovoiteet on usein rikastettu ylimääräisillä aineilla, jotka vastaavat ihosi pitämisestä kirkkaana ja hyvin hoidettuna.

5. Levitä kasviöljyjä hiuksiin ja päänahkaan

Hiusten öljyhoidolla ei ole vertaistaan. Kylmäpuristetut ja puhdistamattomat kasviöljyt eivät ainoastaan ravitse hiuksia, vaan myös hoitavat hiuspohjaa ja vapauttavat sen ylimääräisestä talista ja kosmetiikkakertymistä. Lisäksi laadukkaalla kasviöljyllä on todistetusti positiivinen vaikutus follikkeliin ja se pystyy ehkäisemään hiusten ohenemista. Hyvä uutinen on, että yhden ainesosan öljyt sopivat kaikille hiustyypeille, raskaista ja suorista hiuksista hienoihin ja kiharoihin. Mielenkiintoista on, että on olemassa joukko öljyjä, jotka toimivat tietyille hiusten huokoisuustasoille (huomautus: voit tarkistaa hiustyyppisi hiusten huokoisuustyypin verkossa saatavilla olevalla hiusten huokoisuustestillä, esim. Nanoilin sivuilla). Miten sitten voit tehdä hiusten öljyhoidon kotona? Se voidaan itse asiassa tehdä monellakin eri tavalla, mutta parhaat vaikutukset saavutetaan, jos levität hiustyyppiäsi vastaavaa kasviöljyä juuri pestyihin hiuksiin pituussuunnassa ja hiuspohjaan. Anna sen vaikuttaa vähintään 30 minuuttia ja poista se shampoolla. Jos sinulla on ongelmia öljyn poistamisessa hiuksista, käytä ensin hiustenhoitoainetta ja sen jälkeen shampoota.