Bloggaajien hitit! Parhaat kokeillut ja todistetusti toimivat kasvovedet [DIY]

Mukaan Kauneus

Toniki-do-twarzy

Kun koko maailma lopetti kasvovesien käytön (joka liittyi misellivesien lanseeraamiseen), kauneusbloggaajat ottivat ohjat käsiinsä ja puhuivat kasvovesien puolesta, todistaen niiden korvaamattomuuden ja tärkeyden iholle. Iho hoitavia kasvovesiä voi tehdä vaikka itse. Haluatko tietää, mitä kauneusbloggaajat käyttävät hoitaakseen ihoaan? Tässä muutama kokeiltu ja todistetusti toimiva, kotitekoinen kasvovesi eri ihotyypeille.

Kotitekoiset kasvovedet – hyödyt

Kasvovesi on yksi päivittäisen ihonhoidon korvaamattomista tuotteista. Bloggaajat ovat todistaneet, että monet iho-ongelmat sekä ihon vaivat johtuvat kasvoveden puutteesta. Kasvovesi rauhoittaa ihoa päivittäisen meikinpoiston jälkeen ja puhdistaa, tyynnyttää, tasapainottaa pH-tasoa, antaa pehmeyttä ja valmistelee ihon seuraavaa tuotetta varten. Kasvovesi pystyy hallitsemaan talirauhasten toimintaa, kutistamaan ihohuokosia, keräämään loput epäpuhtaudet, saa kasvot hohtamaan, hallitsee talituotantoa, ravitsee, antaa pehmeyttä ja ehkäisee tulehduksia… lista on pitkä. Kaikki tämä on tosin vain mahdollista, jos valitsee oikean tuotteen omalle ihotyypilleen.

DIY – kotitekoinen kamomillakasvovesi öljyiselle iholle ja sekaiholle

 • lasillinen tislattua vettä,
 • kaksi ruokalusikallista kuivaa kamomillaa.

Anna veden kiehua; kun se viilenee (n. 80 astetta), kaada vesi kamomillan yli ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia kannen alla. Siivilöi yrtit pois, kaada neste pulloon ja pyyhi kasvot vedellä, kun se on jäähtynyt. Kamomillakasvovesi rauhoittaa ärsyyntynyttä ihoa, parantaa pieniä aknevaivoja, hallitsee talirauhasten toimintaa ja saa kasvot hohtamaan.

DIY – kotitekoinen laakerinlehtikasvovesi akneiholle

 • muutama laakerinlehti (4-5),
 • lasillinen tislattua vettä.

Laita lehdet lasiin ja kaada kuumaa, tislattua vettä päälle. Ota lehdet pois ja anna veden jäähtyä. Laakerinlehtikasvovesi saattaa kuivata ihoa hieman ja voi saada ihon tuntumaan kireältä – eli jos iho on herkkä kuivuudelle ja ärsytykselle – älä käytä kasvovettä päivittäin, kerran kahdessa tai kolmessa päivässä riittää. Kasvovettä voi myös käyttää paikallishoitona levittämällä sitä vain aknen vaivaamiin kohtiin. Miedomman version saa käyttämällä vähemmän laakerinlehtiä.

DIY – kotitekoinen kasvovesi vihreästä teestä akneiholle

 • ruokalusikallinen vihreää luomuteetä,
 • 100 ml vettä.

Kiehauta vesi ja tee ja laita sivulle jäähtymään (noin 80 celsiusastetta on sopiva). Siivilöi teelehdet ja pidä nestettä jääkaapissa – viikon päästä täytyy tehdä uusi kasvovesi tuoreilla lehdillä.

DIY – kotitekoinen riisikasvovesi kuivalle iholle

 • 100 grammaa luomuriisiä,
 • lasillinen kuumaa vettä.

Kaada kiehuvaa vettä riisin päälle ja pistä sivuun muutamaksi tunniksi (mieluiten yön yli) – peitä se harsokankaalla tai puuvillaliinalla. Muista sekoittaa riisiä ennen nukkumaanmenoa ja heräämisen jälkeen. Tämä mieto kasvovesi säilyy noin kolme päivää. Tämän jälkeen on tehtävä uusi. Se antaa pehmeyttä, ravitsee ja elvyttää ihoa.

DIY – kotitekoinen persiljakasvovesi ikääntyvälle iholle

 • kourallinen tuoretta persiljaa,
 • lasillinen kylmää vettä.

Leikkaa persilja niin hienoksi kuin mahdollista. Kaada se kylmään veteen, peitä liinalla ja anna seistä muutaman tunnin ajan. Siivilöi vesi ja kaada pulloon. Tämä kasvovesi on täynnä vitamiineja ja arvokkaita hivenaineita. Se kosteuttaa, rauhoittaa, nuorentaa ja toimii ryppyjä vastaan.

DIY – kotitekoinen omenakasvovesi ikääntyvälle iholle

 • yksi kuorittu omena,
 • kaksi ruokalusikallista ruusuvettä tai taikapähkinävettä,
 • lasillinen vettä.

Leikkaa omena pieniksi paloiksi, laita ne pieneen kattilaan, kaada päälle lasillinen vettä ja kiehauta. Anna jäähtyä, siivilöi ja täydennä yrttivedellä (taikapähkinävesi ikääntyvälle ja öljyiselle iholle, ruusuvesi elottomalla ja kuivalle iholle).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *