Miten päästä eroon rohtuneista ja haljenneista huulista?

Mukaan Kauneus

lips_glamour_5feb18_istock-506132985_l

Rohtuneet huulet ovat lähes jokaisen ihmisen ongelma joskus, etenkin talvella. Ne ovat useimmiten väärien kauneustuotteiden ja alhaisten lämpötilojen syytä. Säännöllinen huulikiiltojen ja huulipunien käyttö ei suojaa huulia pakkaselta tai muilta vaurioittavilta tekijöiltä. Tästä syystä tulisi valita vitamiineja ja kasviuutteita (esim. iltahelokkia) sisältäviä hoitotuotteita. Miten rohtuneita huulia voi ehkäistä ja hoitaa?

Rohtuneet huulet – syyt

Rohtuneet huulet voivat johtua monesta asiasta. Tässä muutama syy:

  • liian pitkä ajanvietto kylmässä huoneessa tai kylmissä olosuhteissa;
  • tulisten ja suolaisten ruokien syönti;
  • huulten nuoleminen ulkona;
  • hormoniepätasapaino;
  • B-vitamiinin puute;
  • yliherkkyys huulipunien ja muiden huulituotteiden ainesosille;
  • alkoholia sisältävien huulipunien käyttö.

Rohtuneet huulet – hoitokeinot

Rohtuneita huulia voi hoitaa monella tavalla. Kaupasta löytää valmiita huulikuorintoja. Kuorivan valmisteen voi kuitenkin tehdä myös kotona – siihen tarvitaan vain sokeria ja oliiviöljyä. Tähän tarkoitukseen voi myös käyttää pehmeää hammasharjaa, joka poistaa kuollutta ja kuivaa ihoa. Tämä tekee huulista myös vastaanottavaisemmat kosteutukselle. Parhaat tulokset saa käyttämällä huulikuorintaa kahdesti viikossa.

Kun huulet ovat puhtaat, on elvytyksen ja kosteutuksen aika. Levitä hunajaa huulille ja anna sen vaikuttaa niin pitkään kuin mahdollista. Kerran viikossa on hyvä levittää huulille paksu kerros rasvaa, voidetta, A-vitamiinivalmistetta tai vaseliinia. Levitä huulille huulirasvaa UV-suojalla ennen kuin lähdet kodistasi.

Jos käytät huulipunaa päivittäin, valitse laadukas tuote. Valitse kuiville huulille suunnattuja tuotteita vaseliinilla. Mikäli huulet ovat todella kuivat ja suupielet haljenneet, käytä hellävaraista hypoallergeenista voidetta ja mietoa antiseptistä valmistetta, esimerkiksi teepuuöljyä. Uusi kerros monta kertaa päivässä.

Mikäli haluaa palauttaa huulten kunnon nopeasti, aseta appelsiininpalanen huulien väliin. Palan ansiosta huulet saavat terveen ulkonäön muutamassa minuutissa. Vaikka tämä menetelmä on tehokas, se ei tuo pysyviä tuloksia mutta toimii hyvin lyhyellä tähtäimellä.

Huulet voivat olla kuivat yleisen kuivuuden takia. Jos tämä on syy, juo ainakin 1,5 litraa vettä päivässä.

Haljenneet huulet – hoitokeinot

Ensinnäkin, haljenneet huulet tarvitsevat kunnon kosteutusta. Aiemmin käytettiin hanhenrasvaa tai ankanrasvaa mutta nykyään kookosöljy, oliiviöljy tai karitevoi käy hyvin. Kaikkia näitä tuotteita saa suuremmista kaupoista. Huulia tulisi kosteuttaa niin usein kuin mahdollista.

Kuten aina kauneustuotteiden kanssa, sisältö kannattaa lukea tarkasti. Jos ne sisältävät alkoholia, älä laita niitä haljenneille huulille, sillä tämä saattaa pahentaa niiden kuntoa entisestään. Kun kyse on huulten hoidosta, on hyvä käyttää syötäviä tuotteita, kuten hunajaa, koska se on täysin luonnollista ja monen ravintoaineen lähde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *