Miten ripset värjätään kotona?

Mukaan Kauneus

On monia tapoja saada kauniit, korostetut ripset. Suosituin vaihtoehto on ripsiväri, joka valitettavasti vaatii päivittäistä käyttöä ja mikä pahempaa, päivittäistä meikinpoistoa. Osa tähän kyllästyneistä naisista päättivät kokeilla jotain erilaista – hennaa. Henna antaa mahdollisuuden saada kauniin korostetut silmät ja säästää aikaa. Ennen kuin kerron hennan käytön valmisteluista ja sen käytöstä, aion kertoa mitä henna on ja mitä ominaisuuksia sillä on.

Mitä henna on?

Henna on kasvi, johon voi törmätä trooppisilla alueilla Intiasta Australiaan, Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Sen lehdet kuivataan ja muutetaan hienoksi jauheeksi. Kuivattuna se ei menetä ominaisuuksiaan ja pieni määrä vettä riittää nestemäisen koostumuksen palauttamiseksi. Henna sisältää paljon kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, sinkkiä, rautaa, kuparia ja mangaania sekä entsyymejä, kuituja, A-vitamiinia, B-vitamiinia, D-vitamiinia, oleiinihappoa sekä linolihappoa.

Henna – ominaisuudet

Henna on tunnettu värjäävistä ominaisuuksistaan. Turkkilaisten kylpyjen yhteydessä, myös tunnettu nimellä hammam, hennaa käytetään, jotta iho saisi tasaisen, hieman ruskeahkon sävyn. Tällä tavalla iho näyttää terveeltä ja raikkaalta. Lisäksi henna pehmentää ihoa, joka muuttuu sileäksi ja mukavaksi koskettaa.

Henna ei ainoastaan värjää ihoa, vaan myös hiuksia. Miten? Väri tunkeutuu suoraan hiuksiin, jossa se sitoutuu keratiiniin. Henna saa hiukset näyttämään tummemmilta ja vaikutus on luonnollisempi kuin värjäävän shampoon tai värin käyttö. Mikä tärkeintä, henna ei vaurioita hiusten kuntoa, joten se ei ole haitallista edes pitkäaikaisessa käytössä. On hyvä muistaa, että vaikutukset eivät näy heti ja riippuvat paljon hiusten alkuperäisestä väristä.

Hennaa käytetään myös ripsien ja kulmakarvojen tummentamiseen. Hennavärjäyksiä voi ottaa kauneushoitoloissa tai ne voi tehdä kotona.

Henna – lääketieteelliset ominaisuudet

Hennassa ei ole ainoastaan kauneutta edistäviä ominaisuuksia, vaan myös lääketieteellisiä. Perinteisessä lääketieteessä Lawsoniasta (eli hennakasvista) tulleita ainesosia on käytetty monien sairauksien ja vaivojen hoidossa, esimerkiksi lepran, vesirokon, tuhkarokon ja ripulin hoidossa. Islamilainen lääketiede huomasi kauan sitten kasvin eri osien omaavan erilaisia ominaisuuksia. Lawsonia-uutetta käytetään keltataudin ja sukupuolitautien hoidossa, siemeniä – punataudin ja maksasairauksien hoidossa. Perinteisessä lääketieteessä jopa kasvin kaarnaa käytettiin rauhoittavana lääkkeenä. Lehtien uute yhdessä voin ja hunajan kanssa voi parantaa rintatulehduksia, jauhettu juuri yhdessä indigon kanssa aiheuttaa keskenmenon. Hennaa käytetään myös ihottuman, psoriasiksen ja muiden ihotautien hoidossa.

Jo antiikin aikaan huomattiin hennan hilseenvastaiset ominaisuudet, etenkin yhdessä tervan ja öljyn kanssa. Tahna ravitsee ja vahvistaa hiuksia ja taistelee myös hilsettä vastaan. Henna myös suojaa hiuksia ja ihoa auringon säteilyltä, parantaa hiusten rakennetta ja sulkee suojakerroksen, samalla antaen sileän pinnan ja kiiltoa hiuksille.

Miten valmistautua?

Hennaa saa kahdessa muodossa: jauhona ja voiteena. Henna voiteena on helppokäyttöisempi tuote ja siksi parempi valinta. Värivaihtoehtoja on kolme: musta, ruskea tai hiili. Eri sävyn saamiseksi voi sekoittaa perusvärejä. Yleisesti musta sopii ruskeahiuksisille, ruskea ja hiili ruskeahiuksisille ja blondeille.

Hennan lisäksi täytyy olla seuraavat asiat:

  • vetyperoksidi
  • puhdas ripsiväriharja (mieluiten silikoni)
  • pieni astia hennan sekoittamiseen
  • vanulappuja
  • rasvainen voide tai vaseliini

Miten ripset värjätään hennalla?

  1. Poista ensin meikki. Tarkista, että meikkijäämiä ei ole. Jos meikinpoistoaineesi on öljyinen, käytä vettä ripsien rasvaisuuden irrottamiseksi. Ripsien on oltava puhtaat ja kuivat.
  2. Levitä voidetta tai vaseliinia silmien ympärille. Tämä suojaa ihoa väriltä.
  3. Purista hennaa tuubista tai kaada hennaa ja lisää muutama tippa vetyperoksidia pieneen astiaan. Mitoita niin, että tahna on paksua.
  4. Levitä tahnaa harjan avulla. Aloita alaripsirajasta, aseta vanulappu silmän alle ja levitä tahnaa juurista latvoihin. Levitä tahnaa sitten yläripsiin.
  5. Riippuen värin halutusta syvyydestä, odota noin 10-15 ennen ripsien pesemistä lämpimällä vedellä. Voit myös käyttää kastettuja vanulappuja.

Vaikutukset

Vaikutukset kestävät noin 7 viikkoa. Muutaman värjäämisen välein on hyvä käyttää ripsiseerumia, joka vahvistaa ripsiä.