Kasvojen varjostaminen ja korostaminen on helppoa! Opi kuinka se tehdään

Mukaan Kauneus

Kasvojen varjostaminen ja korostaminen ovat yksi meikin vaihe, jonka monet meistä saattavat jättää helposti välistä. Et ehkä tunne osaavasi käyttää siveltimiä oikein? Jos et tiedä, kuinka saat kasvoihisi oikeanlaisen vaikutelman, ja contour-palettisi vain seisoo tyhjänpanttina pöydälläsi – sinun on täytyy kokeilla opastamme, joka auttaa sinut tämän prosessin läpi vaihe vaiheelta. Opit kaiken siitä, miten kasvoja varjostetaan ja korostetaan oikein ja kuinka vältät yleisimmät virheet.

Miksi varjostamme kasvojamme?

Monet haluavat muotoilla kasvojaan meikin avulla, jotta kasvot saisivat ulottuvuutta ja jotta ne näyttäisivät yksinkertaisesti kauniimmilta. Hyvällä varjostamisella ja korostamisella onnistut korostamaan kasvojesi parhaimpia puolia ja samalla peität puutteita sekä virheitä.

Kasvojen varjostaminen ja korostaminen – puuteri, voidemainen tuote vai tikku?

On selvää, että kasvojen piirteiden muotoiluun tarkoitettua kosmetiikkaa on saatavilla monissa eri muodoissa. Klassikkoja ovat puristetut puuterit, jotka ovat kooltaan yleensä hieman suurempia kuin silmiin tarkoitetut luomiväripaletit. Niitä levitetään kasvoille tietysti siveltimellä. Jos et ole taitava varjostusten luomisessa ja kasvojesi parhaiden puolien korostamisessa, nämä ovat parhaimmat tuotteet aloittaa, koska niiden koostumuksen ansiosta voit levittää niitä ensin varovasti ja hallitset näkyvää lopputulosta siten paremmin. Niiden ansiosta meikistä tulee hienovarainen, eivätkä ne hallitse koko meikkiä. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että vaikutus ei ole tarpeeksi näkyvä, voit yksinkertaisesti vain lisätä toisen kerroksen kosmetiikkaa kasvoillesi haluamiisi kohtiin.

Millaisia siveltimiä tarvitset?

Jos olet pienellä budjetilla liikenteessä, sinun ei kannata ostaa kolmea erillistä sivellintä highlighteria, aurinkopuuteria ja poskipunaa varten. Riittää, että ostat vain yhden, mutta paksun ja vinoon leikatun siveltimen. Sen jokainen sivu sopii täydellisesti eri kasvojen osiin ja muuhun kosmetiikkaan. Se on paras valinta ensimmäiseksi siveltimeksi, kun haluat kokeilla contouringia. Muista, että siveltimen tulisi olla luonnonharjaksinen (se on paras valinta).

Miten kasvojen korostukset ja varjostukset tehdään oikein – opas

Levitä highlighteria kulmakarvojesi alle kulmaluun päälle ja keskelle otsaa. Muista häivyttää reunat niin, että vaikutelma on luonnollinen – käsitellyillä alueilla valo voi helposti heijastua.
Poskipäiden yläosan korostaminen saa myös poskipäät erottumaan kauniisti.

Varjosta alue aivan poskipäiden alapuolella – se tasoittaa kasvoja täydellisesti. Lisäksi jos sinulla on korkea otsa, kannattaa kokeilla levittää aurinkopuuteria pitkin hiusrajaa, sillä se saa otsan näyttämään lyhyemmältä. Jos haluat antaa kasvoille lisää syvyyttä, levitä aurinkopuuteria ohimoiden alueelle.

Mihin muualle aurinkopuuteria pitäisi laittaa? Voit levittää sitä esimerkiksi nenän sivuille – näin saat nenäsi näyttämään kapeammalta. Jos haluat korostetun leukalinjan, voit levittää aurinkopuuteria leuan alueelle.
Highlighter sopii täydellisesti nenän päähän, mutta voit sipaista sitä myös nenäsillalle – tietenkin sillä edellytyksellä, ettei sinulla ole leveää nenää, jolloin se vain korostaa nenääsi.

Kannattaa myös kokeilla mallien ja julkkisten käyttämää temppua: levitä highlighteria huulten ylä- ja keskiosaan sekä Amorin kaareen. Se tekee huulistasi houkuttelevammat ja ne saavat upean muodon ja lisää syvyyttä.