Chili hiusten kasvuun – reseptejä kotitekoisiin tuotteisiin

Mukaan Kauneus

Nopea tapa kasvattaa hiuksia. Onko sellaista edes? Tämän julkaisun päähenkilö on chili – luonnollinen hedelmä, joka huhujen mukaan parantaa hiusten kasvua. Mitä ominaisuuksia siinä on ja miten sen voi ottaa osaksi hiustenhoitorutiinia?

Tiedämme kaikki millainen chili on ja suurin piirtein miltä se näyttää. Harvemmin tiedämme, että chilejä on monia erilaisia – esimerkiksi cayenne, jalapeño ja piri piri. Tämä ei ole suuri ongelma, sillä niillä kaikilla on jotain yhteistä – kapsaisiinin aiheuttama tulisuus. Juuri tämä ainesosa tekee chilistä viehättävän hedelmän myös kauneudenhoidossa.

Chilin hyödyt kauneudelle

Tämä suosittu ainesosa löytyy lähes kaikista keittiöistä ja se tekee myös ihmeitä kauneudenhoidossa. Chilin vähemmän tunnetut ominaisuudet ovat mm. lämmittäminen, laihduttaminen, parantaminen ja kivun vähentäminen.

Miten chili oikein toimii?

  • Lämmittäviä ominaisuuksia
  • Tukee rasvakudoksen polttamista
  • Lievittää kipua
  • Parantaa vastustuskykyä
  • Tarjoaa vitamiineja ja hivenaineita
  • Taistelee selluliittia vastaan

Kuumat kauneustuotteet – chilin käyttötavat

Koska chilissä on laihduttavia ja lämmittäviä ominaisuuksia, sitä löytää usein selluliittituotteista. Runsaasti kapsaisiinia sisältävät tuotteet lisäävät verenkiertoa sekä stimuloivat ihosoluja uusiutumaan ja paranemaan. Ei ole siis ihme, että pientä chiliä lisätään ihoa lämmittäviin kuorintoihin, laihdutusvoiteisiin, huulia suurentaviin huulikiiltoihin ja hiusten kasvua parantaviin tuotteisiin.

Miten chili auttaa hiuksia?

Suurin osa chiliä sisältävistä tuotteista on hiuksille ja päänahalle. Miksi chili sitten on niin suosittu hiustenhoidossa? Pääasiassa siksi, että se ratkaisee monia hius- ja päänahkaongelmia:

  • vahvistaa hiuksia ja ehkäisee niiden irtoamista
  • nopeuttaa hiusten kasvua
  • ehkäisee bakteerien syntyä, puhdistaa sekä toimii antiseptisesti

Chili hiustuotteissa – valmiit ja kotitekoiset

Hiuksille on selvästi mahdollista sekä ostaa että tehdä chiliä sisältäviä tuotteita itse. Molemmissa vaihtoehdoissa on hyviä ja huonoja puolia.

Kotitekoisten tuotteiden fanit tekevät mielellään itse tuotteita chilistä – esimerkiksi öljyä tai naamion. Tämä on luonnollisempi ratkaisu ja sen voi sovittaa omiin tarpeisiin sekä mieltymyksiin sopivaksi. Valmiit chilituotteet sisältävät usein parempia ainesosia ja niiden vaikutukset ovat vahvemmat mutta tuotteet ovat myös kalliimpia.

Miten omia chilihiustuotteita voi tehdä? Tässä kaksi helpointa ja tehokkainta budjettireseptiä.

Resepti 1. Chiliöljy hiuskasvuun

Kotitekoinen chiliöljy hiuskasvuun on äärimmäisen helppo tehdä. Pilko chili hienoksi (siemenien kera, sillä ne sisältävät eniten kapsaisiinia) ja lisää chili valittuun öljyyn (esim. arganöljy, oliiviöljy, manteliöljy). Hiero öljyä päänahkaan tunti tai kaksi ennen hiusten pesemistä.

Resepti 2. Chilinaamio hiuskasvuun

Sekoita muutama lusikallinen maustamatonta jogurttia ja yksi lusikallinen kuivattua chiliä suosikkiöljyysi, esim. arganöljyyn. Öljy ravitsee, jogurtti lievittää ärsytyksiä ja chili parantaa hiuskasvua. Levitä naamio päänahkaan ennen hiuspesua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *