Kuinka pitää kynnet terveinä ja upeina?

Mukaan Kauneus

Hoidetut, terveet kynnet tekevät meistä huolitellumman näköisiä. Valitettavasti kädet kuitenkin altistuvat usein erilaisille ulkoisille haittatekijöille, jotka aiheuttavat kynsien vaurioitumista. Miten käsiä tulisi hoitaa? Tutustu muutamaan hyväksi toteaamme tapaan, jotka auttavat sinua pitämään kynnet upeina ja terveinä.

Miksi kynnet katkeilevat?

Terveet kynnet eivät katkeile vahingossa. Kynsien katkeaminen johtuu yleensä geeneistä tai väärästä ruokavaliosta, josta puuttuu sinkkiä ja rautaa. On myös muitakin laukaisevia tekijöitä, kuten esimerkiksi:

  • asetonipohjaiset kynsilakanpoistoaineet.
  • äkilliset lämpötilan muutokset.
  • kuiva ilma.
  • väärä kynsien viilaustekniikka.
  • kynsien liika liotus.

On tärkeää muistaa suojata kädet suojakäsineillä esimerkiksi siivouksen yhteydessä, koska erilaisilla pesuaineilla voi olla negatiivinen vaikutus kynsiin.

2 tapaa nauttia terveistä kynsistä

Jos haluat kauniit ja terveet kynnet, sinun on keskityttävä kahteen olennaiseen asiaan:

Ruokavalio – tämä on tärkein asia kynsien korjaamiseksi. Rikastuta ateriasi runsaasti vitamiineja sisältävillä elintarvikkeilla: A-, B1-, B2-, B3-, B9- ja E-vitamiineilla. Älä unohda kalsiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä ja pellavansiemeniä. Juomien osalta yritä juoda runsaasti vettä. Voit myös täydentää ruokavaliotasi lisäravinteilla, jotka on kehitelty vahvistamaan kynsiäsi. Muista syödä myös hedelmiä, kuten banaaneja, appelsiineja ja greippiä, sillä ne ovat tärkeä osa ruokavaliotasi, kun haluat vahvemmat kynnet.

Kosteuttaminen – tämä on toinen tärkeä asia, joka takaa terveet kynnet. Levitä käsivoidetta mahdollisimman usein ravitsemaan kynsiä. Öljyt ovat ihanteellisia kynsien kosteuttamiseen, ja voit valita esimerkiksi arganöljyn, risiiniöljyn, kookosöljyn, manteliöljyn ja jojobaöljyn välillä.