Hampaiden valkaisu kookosöljyllä

Mukaan Kauneus

Kookosöljy on tunnettu sen lukuisista terveysvaikutuksista, jotka tekevät siitä monikäyttöisen niin ruoanlaitossa kuin myös kauneudenhoidossa. Se sopii paistamiseen, paahtamiseen ja toimii leivänlevitteenä. Lisäksi se hoitaa ihoamme, hiuksiamme, kynsiämme… Jopa kookosöljyn purskuttelusta on paljon hyötyä. Mutta miten kookosöljyllä purskuttelu toimii ja mitä hyötyjä siitä on? Jatka lukemista.

Kookosöljyn purskuttelu – hyödyt hampaille

Suuontelossa on loputon määrä erilaisia bakteerilajeja. Jotkut niistä ovat meille hyväksi, kun taas toiset ovat enemmänkin haitaksi. Streptococcus mutans aiheuttaa niin kutsuttua hammasplakkia, iensairauksia ja reikiä. Kookosöljy ikään kuin pesee nämä haitalliset bakteerit pois suustasi. Tämän seurauksena vältät ientulehduksen (joka syntyy, kun immuunijärjestelmä hyökkää hammasplakin bakteerien kimppuun). Kookosöljyn purskuttelu auttaa myös saamaan valkoisemmat hampaat. Se on luonnollinen seuraus hammasplakin liuottamisesta.

Kookosöljyn purskuttelu – hyödyt hengitykselle

Yleensä pahanhajuinen hengitys on seurausta bakteerien suussa tuottamista kaasuista ja kemikaaleista. Poistamalla ainakin osan bakteereista kookosöljyn avulla saamme raikkaamman hengityksen.

Miten kookosöljyllä purskutellaan?

Jos haluat päästä eroon hammasplakista ja näin ollen nauttia valkoisesta hymystä ja raikkaasta hengityksestä, valitse kookosöljy ja käytä sitä säännöllisesti suunhoidossa. Ota lusikallinen öljyä, purskuttele noin 10-20 minuuttia, sylje se ulos ja harjaa hampaat tavalliseen tapaan. Jos mahdollista, purskuttele kookosöljyllä ennen syömistä ja ennen hampaiden harjausta. Jos kasvolihaksesi tuntuvat kipeiltä purskuttelun jälkeen, käytä seuraavalla kerralla vähemmän öljyä. Varo nielemästä öljyä – sylkemällä se ulos pääset eroon bakteereista.

Kookosöljyn purskuttelu – vaikutukset

Kookosöljyn purskuttelun ensimmäiset vaikutukset näkyvät jo 10 päivää hoidon jälkeen. Hengitys raikastuu, kun taas hampaat ovat puhtaammat ja näyttävät valkoisemmilta.