A-vitamiini ihonhoidossa: parhaat retinolikasvoseerumit listattuna

Mukaan Kauneus

Retinolilla on monta salaisuutta. Sen kauneussalaisuuksista tiedämme, että se on korvaamaton ikääntymistä vastaan taisteleva kosmeettinen raaka-aine. Retinolikasvoseerumi on ensimmäinen ja tärkein askel ihon nuorekkuuden säilyttämisessä. Mikä a-vitamiinia sisältävä seerumi kannattaa valita saadaksemme parhaita tuloksia?

Ennen kuin arvioimme parhaat retinolituotteet, otetaan selvää miksi tämä vitamiini on niin haluttu ikääntyvän ihon hoitamiseen.

Retinoli on a-vitamiini

Voit kuulla varoituksia retinolista ja että se aiheuttaa ärsytystä ja allergiaa ja toisaalta taas, että se on todella mainio tuote jokapäiväiseen käyttöön sillä se hoitaa aknea, nuorentaa ihoa ja vähentää ryppyjä. Mikä on siis totuus?

Retinoli – a-vitamiinin johdannainen, joka on suosituin aknea hoitavissa tuotteissa mutta myös käytetty ikääntyvälle iholle tarkoitetussa kosmetiikassa. Se on tehokas ikääntymistä hidastava ainesosa, jossa on kuitenkin yksi vika. Liian suuri a-vitamiinipitoisuus voi tosiaankin ärsyttää ihoa ja herkistää sen auringolle.

Miksi retinoliseerumi?

Retinolia on parasta käyttää seerumimuodossa, välttää käyttöä päiväsaikaan ja käyttää SPF-suojan sisältävää voidetta. Näin saat kaiken irti sen ihoa hoitavista ominaisuuksista ja säästät ihosi epämukavuudelta.

Mitä hyötyjä retinoliseerumin säännöllisellä käytöllä on? Se riippuu suurelta osin ihosi kunnosta hoidon aloittamisvaiheessa, mutta retinoli kuitenkin:

  • kuorii kuolleita ihosoluja ja silottaa ihoa
  • vähentää ryppyjä ja tummia läiskiä
  • lisää kimmoisuutta ja täyteläisyyttä
  • avaa ihohuokosia ja tekee niistä huomaamattomammat
  • vähentää aknea ja mustapäitä
  • tehostaa ihon hehkua ja tervettä väriä

RETINOLISEERUMIEN ARVOSTELU

Lue, mikä seerumeista kannattaa lisätä omaan päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi: parhaista parhaat a-vitamiiniseerumit.

paras kasvoseerumi Nanoil

Nanoil Retinol: Vitamin A Face Serum

Koko: 50ml

Käyttäjät kertovat Nanoil Retinol Face Serumin olevan tällä hetkellä paras markkinoilla oleva seerumi. Ihonhoitoasiantuntijat vahvistavat seerumin ihoa parantavat vaikutukset. Lasipullo pitää sisällään puhdasta a-vitamiinia sekä runsaasti antioksidantteja sisältävää Boerhavia Diffusa-uutetta.

Nanoilin Retinol Face Serumia voidaan käyttää sekä aamuisin että iltaisin. Kiitos kevyen koostumuksensa, se imeytyy täydellisesti ja työskentelee ihon sisäkerroksissa taistellen ryppyjä vastaan ja kohentaen ihon ulkonäköä. Tämä on ainoa reitonliseerumi, joka ryppyjen ja pigmenttiläiskien häivyttämisen lisäksi korostaa kasvojenmuotoa sekä palauttaa iholle terveen ja virheettömän hehkun.

tuotteen verkkosivu: www.nanoil.fi

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Koko: 15/30ml

Pienikokoinen, iltaisin käytettävä seerumi on yksi parhaiten myyvistä retinolituotteista. Seerumi on suunniteltu käytettäväksi vain iltaisin, sillä se korjaa ja elvyttää ihoa sekä palauttaa päivänmittaan kulutetut ravinnevarat.

Merkille tulee laittaa, että 99,8% Kiehl’sin Midnight Recovery Concentraten ainesosista on luonnollista alkuperää. Hinnan ei silti tarvitsisi olla aivan niin korkea. A-vitamiinin lisäksi seerumi sisältää laventeliöljyä, iltahelokkiöljyä sekä oliiviskvaleenia (ihmisihossa olevan skvaleenin korvike).

The Ordinary Retinol 0,2% in Squalane

Koko: 30ml

Tämä retinoliseerumi tulee tunnetulta valmistajalta – The Ordinarylta. Vedetön koostumus sisältää 0,2% puhdasta retinolia. Retinolipitoisuus on matala, mutta riittävä taisteluun ryppyjä vastaan ja tekemään ihosta täyteläisemmän. Tuloksia täytyy harmillisesti odotella hyvä tovi.

The Ordinary Retinol 0,2% in Squalane sisältää tomaattiuutetta, a-vitamiinia, iholle tärkeää skvaleenia sekä tulehduksia estävää rosmariiniuutetta. Jos ihosi on helposti ärsyyntyvä, on suositeltavaa valita tuote, joka sisältää vähemmän ainesosia.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM

Koko: 30ml

Yksi kalliimmista seerumeista listallamme – Peter Thomas Roth Retinol Fusion on tarkoitettu yökäyttöön. Pullo on väritykseltään tumma ja muistuttaa miesten ihonhoitotuotetta, vaikka se on suunniteltu kaikentyyppisille ihoille; erityisesti väsyneille ja valjuille. Pitkäaikaisen käytön luvataan vähentävän ryppyjä. Peter Thomas Rothin seerumi ei ole turhan täyteen ahdattu ainesosiensa suhteen. Tokoferoli (e-vitamiini) ja skvaleeni ovat mainitsemisen arvoisia. Harmillisesti tuote sisältää mys silikooneja sekä alkoholia.

REN Clean Skincare Bio Retinoid Anti-Wrinkle Concentrate Oil

Koko: 30ml

Jälleen yksi retinolituote listallamme – REN Clean Skincare Bio Retinoid Anti-Wrinkle Concentrate Oil. Se on öljypohjainen seerumi, joka sisältää tehokasta retinolia ja kuuluu RENin Keep Young And Beautiful-sarjaan. Seerumi sisältää suuren pitoisuuden a-vitamiinia ja lipidejä, jotka hyödyttävät ihoa ja tuotetta tulisi käyttää päivittäin. Seerumia tulee käyttää iltaisin. Se minimoi ryppyjä, kosteutta ja tasoittaa ihonsävyä.

Neauvia Retinoids Serum

Koko: 30ml

Neauvia Retinoids Serum on viimeinen seerumi listallamme. Elegantti musta pullo sisältää tiivistettyä seerumia sekä runsaasti 1% retinolikompleksia. Tuote sisältää kolmea a-vitamiinin muotoa: puhdasta retinolia, kasveista uutettua bioretinolia sekä retinaldehydea.

Neauvian Retinoids Serumia suositellaan erityisesti ryppyjen ja pigmenttiläiskien minimoimiseen, sillä seerumi tasoittaa ihonsävyä ja lisää kimmoisuutta säännöllisesti käytettynä. Ikävä kyllä, jos haluat testat seerumin tehoa, joudut pulittamaan melko korkean summan.

Yhteenveto

Markkinoilla on vielä monia muita retinoliseerumeita. A-vitamiinista on tullut suosittu ja kosmetiikkavalmistajat yrittävät parhaansa mukaan vastata kysyntään. Kannattaa muistaa valita vain laadukkaimpia ainesosia sisältäviä retinoliseerumeita, jotka sisältävät sopivan määrän a-vitamiinia ja luonnollisia ainesosia.